donderdag 6 oktober 2011

7 - 15 oktober Kinderboekenweek over niet zomaar helden maar Superhelden

Vandaag is de 56e Kinderboekenweek gestart. Dit keer is het thema Superhelden. En morgenochtend, donderdag 6 oktober, kan je in Den Haag al meteen naar één van de helden van deze Kinderboekenweek, namelijk één van de twee makers van het Kinderboekenweekgeschenk van 2011, Tjibbe Veldkamp met De Agent en Boef Show. Het gebeurt bij boekhandel Selexyz Verwijs in de Passage en het begint om 11:00 uur. Tjibbe vertelt de verhalen van Agent en Boef, laat plaatjes zien en houdt een Agent en Boef quiz. 


http://www.kinderboekenweek.nl
Eén dag na de kinderboekenweek, op 16 oktober is de Kinderboekenmarkt in Den Haag. Je kan er boeken kopen en ook schrijvers en illustratoren tegenkomen. Op dit grootste kinderboekenfestival van Nederland is van ook alles te doen, te zien en te horen, zoals verhalen die door de schrijvers zelf worden voorgelezen, en er zijn vele optredens en workshops.
De markt is gratis en wordt gehouden bij het Kinderboekenmuseum, naast Den Haag Centraal.
Paul van Loon, Francien Oomen, Jacques Vriens, Toon Tellegen, Jan Terlouw, Maren Stoffels, Dikkie Dik, Bibi Dumon Tak, Sieb Posthuma, Niki Smit, Thé Tjong-Khing, Edward van de Vendel, Floortje Zwigtman, Kikker, Geronimo Stilton en nog 60 andere favoriete helden, schrijvers en illustratoren zijn aanwezig op de Kinderboekenmarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten